ALGEMENE INFO voor leerlingen

Pop in Uitvoering is een jaarlijks festival dat de popschool organiseert voor muziekfreaks uit Ede en omgeving. Ons motto is: ervaar de kick van muziek maken, muziek ondergaan, muziek luisteren! Iedereen mag meedoen; jong en oud, beginnende muzikant of ervaren rot in het vak. De hele dag door is er op drie podia live muziek door voor de gelegenheid samengestelde bands en bestaande bands en solisten. Het zogenaamde Main Stage, Acoustic Theater, Tuinpaviljoen en Drum Dome. Daarnaast worden er open lessen en gegeven voor iedereen die wil, op heel veel verschillende instrumenten. Er worden diverse instrumentale en zangworkshops gegeven. Een niet onbelangrijk detail: alles is gratis toegankelijk en iedereen mag meedoen!

VOORBEREIDEN MET COLLEGALEERLINGEN & DOCENTEN

Er moet natuurlijk wel ’t een en ander voorbereid worden om uiteindelijk een goeie show te geven op het podium. Na de meivakantie gaat alles van start. Repertoire wordt nu door je docenten vastgesteld. Het is aan je docent om de uiteindelijke keuze te maken voor geschikt repertoire. Maar breng vooral je ideeën in! We proberen zoveel mogelijk leerlingen in bands te formeren. Leerlingen die hier nog niet aan toe zijn worden begeleid door hun docent, door een track of spelen iets solo of samen met lesgenootjes.

BANDREPETITIES EN VOORBEREIDINGEN

Vanaf 18 juni staan je lessen in teken van bandlessen en kan je lestijd of lesdag wijzigen. Lees hierover meer op de speciale bandlespagina.

INFO & UPDATES

Vanaf nu komen er regelmatig updates over PIU. Deze vind je hier op de website. Ook houden we je op de hoogte via de popschool mailings en kan je docent je mailen met info.

DE DATUM?

Zaterdag 30 juni van 11:00 u tot 16:00 uur! Nodig vooral je familie, vrienden en fans uit: spelen voor een volle bak geeft een enorme kick!

Voor alle leerlingen organiseren we ieder jaar het muziekfestival Pop in Uitvoering. Iedereen krijgt de mogelijkheid om op te treden; of dat nu solo is of in een band.

BELANGRIJKE INFO OP EEN RIJ

 • Pop in Uitvoering vindt plaats in het Akoesticum in Ede.
 • De dag gaat om 11:00 uur spetterend van start met een Slagwerkgroep-spektakel.
 • Hou rekening met een uitloop van het programma: we hebben te maken met honderden leerlingen en veel stagewissels. Daarom is het ook van belang dat je Your Guide To The Stage GOED doorleest zodat je op de hoogte bent van wat er van je wordt verwacht, en hoe alles zal verlopen op Pop in Uitvoering.
 • Heb je een zaterdagbaan, een feestje op de 24e of sport je op zaterdag? We kunnen helaas geen rekening houden met beperkte beschikbaarheid. Zorg dus dat je de hele dag vrij houdt!
 • We mailen niet meer zoals voorgaande jaren een uitgebreid overzicht met titels en namen van de bandleden. Hier zorgt je docent voortaan voor. Van hem/haar hoor je tijdig wat de exacte volgorde is van het blok waarin je optreedt.
 • Houd je mail en de website in de gaten voor eventuele belangrijke updates.
 • Het programma start om 11:00 uur. Voor de bands die in het eerste blok staan geprogrammeerd: zorg dat je er om 10:30 uur bent.
 • Tussendoor even naar huis is natuurlijk geen probleem, maar wees minimaal een uur voor aanvang van je optreedblok weer aanwezig!
 • Blijf vanaf een uur voor je optreden in de buurt van het podium waar je moet optreden. Mochten er last minute wijzigingen zijn; dan mis je de boot niet! Zorg ook dat je fans dus tijdig aanwezig zijn!
 • Blijf ook na je optreden in de zaal en support je medepopschoolleerlingen! Het is leuk als anderen dat bij jou doen, en het is leuk als jij dat bij anderen doet. Support elkaar!
 • Er is een ruimte vlakbij de receptie waar je je instrument kunt stallen. Dit is op eigen risico maar wordt wel in de gaten gehouden door de receptie.
 • In het Akoesticum kan je gedurende de hele dag drinken en eten kopen. Ook Bernardo’s is weer van de partij!
 • Er zijn voor geïnteresseerden gratis proeflessen en workshops te volgen. Programma overzicht van de workshops vind je binnenkort op de website.
 • In DrumDome zijn er op gezette tijden jam & groovesessies. Onder leiding van een docent wordt er een groove opgezet en is er ruimte om te jammen en te improviseren. Dit is niet alleen voor popschoolleerlingen: iedereen mag hieraan meedoen.
 • Nodig je familie, vrienden, collega’s, klasgenoten, buren en fanbase uit. Optreden voor een volle zaal is namelijk veel leuker! Deel het evenement op je facebookpagina (je vindt op onze pagina het evenement met alle info) en neem flyers en posters mee uit de popschool om te verspreiden.
 • En last but not least: geniet van alles wat er op deze dag te beleven valt!!!

Aanmelden Popschool-Update