Cajoncursus voor beginners

Cajoncursus bij Novae Popschool

Wil jij ook drumritmes spelen, maar je hebt geen geld of mogelijkheid voor een volledig drumstel? Heb je een cajon en wil je meer leren hoe je dit te gekke instrument kan inzetten binnen de popmuziek? Dan is onze cajoncursus precies voor jou! Tien weken lang ga je met een groep medecursisten letterlijk aan de slag op de cajón!

Onder leiding van percussionist Femke Krone ga je aan de slag met allerlei ritmes. Vanaf de basis ontdek je hoe bepaalde patronen in elkaar steken en hoe jij die zelf kunt spelen. Er worden onder meer pop- en latingrooves, en slagtechnieken behandeld. Maar bovendien wordt er natuurlijk vooral veel samen muziek gemaakt!

Er wordt gebruik gemaakt van beproefde en moderne lesmethoden en lesmaterialen.  Alle technieken, stijlen en theorie komen aan bod: begeleiden, soleren, grooves, fills, etc. Maar de cursus is vooral praktisch gericht. Lekker samen spelen staat centraal!

Je zal veel leren van de persoonlijke ervaringen van onze professionele en enthousiaste docenten die zelf werkzaam zijn binnen de popmuziek en al hun kennis en ervaring in deze cursus stoppen.

Als je nog geen cajon hebt, kun je dankzij onze samenwerking met Bax-Shop er een kopen met 5% korting! Neem contact met ons op zodat we het voor je kunnen regelen!

 

Ervaringen

Ervaringen

  • Bij de popschool heb ik het gevoel dat het om mij als persoon gaat en niet om de bankrekening die het geld stort.

    Mirjam Bos - 19 jaar - zangles

javascript

Over de cajon

De cajón (spreek uit als “kachón”) is een handtrommel met een slagvlak van hout. Dit veelzijdige instrument komt oorspronkelijk uit Peru, waar het als begeleidingsinstrument gebruikt wordt voor dansen als de tondero, de zamacueca en de Peruaanse wals. De cajon heeft inmiddels ook een succesvolle opmars gemaakt binnen de popmuziek. Door de cajon te bespelen op diverse vlakken kunnen klanken (basdrum, snare en hi-hat) van het drumstel nagebootst worden, waardoor je volledige drumritmes kan spelen op deze kist.

Een cajon is een ideale instrument om overal mee naar toe te nemen; hij is compact en licht. De cajon is in korte tijd zeer populair geworden, mede vanwege het speelgemak: ga erop zitten en je kunt aan de slag. Er zijn maar weinig instrumenten die zich zo makkelijk laten bespelen als de cajón. Het is ook hét perfecte percussie instrument om in een groep te spelen. Samen gave ritmes slaan, en met bekenden nummers mee spelen.

Bij Novae Popschool kan jong en oud cajonlessen volgen. De popschool speelt in op de persoonlijke muzikale wensen van de leerling. De één wil cajon spelen als hobby, en de ander wil serieus werken aan een carrière als cajonist.

Foto's Cajoncursus voor beginners

Veelgestelde vragen