Pop(school) In Uitvoering

Wow, het seizoen zit er alweer bijna op. Het is zó ongelooflijk snel gegaan. Ik loop sinds september 2015 rond bij de popschool en heb het gevoel alsof ik hier nu een maand zit. Niks is minder waar; over iets meer dan een maand ben ik klaar met mijn stage en zal ik (natuurlijk niet voorgoed) afscheid nemen van Novae Popschool. Snik.

Ik heb ontzettend genoten van het werk, de mensen en de passie die ik hier elke dag weer tegen mocht komen. Ik heb intensief samengewerkt met fijne collega’s, muziekdocenten en elke dag heb ik tientallen muzikanten (in spé) met een glimlach naar hun les zien gaan. Ik heb aan ontzettend veel mooie projecten mogen werken. Sommige daarvan waren een groot succes, andere verliepen anders dan vooraf gehoopt. Dat is nou eenmaal hoe het is en daar leren we achteraf allemaal weer van. Ik heb in elk geval nergens spijt van. Tijdens mijn stage bij de popschool ben ik gegroeid als professional maar vooral, en nog veel belangrijker, ben ik gegroeid als mens. Maar goed, genoeg over mij. Ik was ook helemaal niet van plan om deze blog te gaan schrijven over mezelf. Gebeurde ineens.

Back on track. Pop In Uitvoering staat voor de deur. Ja echt. En jij weet waarschijnlijk nog veel beter dan ik dat je die dag héél dik moet onderstrepen in je agenda. Pop In Uitvoering is, zoals iedereen die de popschool een warm hart toedraagt allang weet, het jaarlijkse festival waar alle (ja, echt alle) leerlingen van Novae Popschool optreden. 25 juni staat het te gebeuren en wel in De Kei. Voor mij wordt dit dus de eerste Pop In Uitvoering en ik heb er onwijs veel zin in! Zoals de meeste leerlingen mij waarschijnlijk alleen kennen als de jongen van de afwas (een paar keer per week ben ik de pineut) ken ik de meeste leerlingen alleen van het binnenkomen. Ik vang natuurlijk weleens een zanglijntje hier en een gitaarriffje daar op, maar daar blijft het ook bij. Ik kan niet wachten om alle leerlingen die ik normaal tegen kom buiten de lokalen nu dus echt aan het werk te zien. Omdat we dit jaar ook nog eens de tiende verjaardag van Novae Popschool vieren gaan we extra uitpakken. Meer podia, meer livemuziek, meer gratis proeflessen, meer workshops en meer BUITEN! Yes, we gaan naar buiten en er staat een heus Food Court op je te wachten. Dat wil zeggen: livemuziek en lekker eten. Na een jaar stage ben ik er inmiddels achter gekomen dat die twee aspecten als de twee belangrijkste van het leven worden gerekend bij ons op kantoor. Vooral als ze worden gecombineerd. Ben ik het helemaal mee eens. Jij ook? Dan zie ik jou de 25ste bij Pop In Uitvoering!

Tom.

Collin Leijenaar (1974) is professioneel muzikant (drummer), producer, docent, cultureel ondernemer en oprichter en eigenaar van Novae Popschool. Op zijn 20ste startte hij zijn eerste bedrijf binnen het culturele vlak, en heeft ondertussen veel ervaring in het cultureel ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis proefles

Ben je nieuwsgierig naar onze lessen? Wil je direct beginnen bij Novae Popschool? Vraag dan nu een gratis proefles aan!

Send this to friend