Pop(school) In Uitvoering

Wow, het seizoen zit er alweer bijna op. Het is zó ongelooflijk snel gegaan. Ik loop sinds september 2015 rond bij de popschool en heb het gevoel alsof ik hier nu een maand zit. Niks is minder waar; over iets meer dan een maand ben ik klaar met mijn stage en zal ik (natuurlijk niet voorgoed) afscheid nemen van Novae Popschool. Snik.

Ik heb ontzettend genoten van het werk, de mensen en de passie die ik hier elke dag weer tegen mocht komen. Ik heb intensief samengewerkt met fijne collega’s, muziekdocenten en elke dag heb ik tientallen muzikanten (in spé) met een glimlach naar hun les zien gaan. Ik heb aan ontzettend veel mooie projecten mogen werken. Sommige daarvan waren een groot succes, andere verliepen anders dan vooraf gehoopt. Dat is nou eenmaal hoe het is en daar leren we achteraf allemaal weer van. Ik heb in elk geval nergens spijt van. Tijdens mijn stage bij de popschool ben ik gegroeid als professional maar vooral, en nog veel belangrijker, ben ik gegroeid als mens. Maar goed, genoeg over mij. Ik was ook helemaal niet van plan om deze blog te gaan schrijven over mezelf. Gebeurde ineens.

Back on track. Pop In Uitvoering staat voor de deur. Ja echt. En jij weet waarschijnlijk nog veel beter dan ik dat je die dag héél dik moet onderstrepen in je agenda. Pop In Uitvoering is, zoals iedereen die de popschool een warm hart toedraagt allang weet, het jaarlijkse festival waar alle (ja, echt alle) leerlingen van Novae Popschool optreden. 25 juni staat het te gebeuren en wel in De Kei. Voor mij wordt dit dus de eerste Pop In Uitvoering en ik heb er onwijs veel zin in! Zoals de meeste leerlingen mij waarschijnlijk alleen kennen als de jongen van de afwas (een paar keer per week ben ik de pineut) ken ik de meeste leerlingen alleen van het binnenkomen. Ik vang natuurlijk weleens een zanglijntje hier en een gitaarriffje daar op, maar daar blijft het ook bij. Ik kan niet wachten om alle leerlingen die ik normaal tegen kom buiten de lokalen nu dus echt aan het werk te zien. Omdat we dit jaar ook nog eens de tiende verjaardag van Novae Popschool vieren gaan we extra uitpakken. Meer podia, meer livemuziek, meer gratis proeflessen, meer workshops en meer BUITEN! Yes, we gaan naar buiten en er staat een heus Food Court op je te wachten. Dat wil zeggen: livemuziek en lekker eten. Na een jaar stage ben ik er inmiddels achter gekomen dat die twee aspecten als de twee belangrijkste van het leven worden gerekend bij ons op kantoor. Vooral als ze worden gecombineerd. Ben ik het helemaal mee eens. Jij ook? Dan zie ik jou de 25ste bij Pop In Uitvoering!

Tom.

Hoi! Ik ben Tom Baltussen, 22 jaar, Arnhemmer, student Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de HAN, rapper bij Wivvamilie en stagiair Educatieve Projecten bij Novae Popschool! Als stagiair ben ik bij veel projecten van de popschool betrokken. Zo houd ik me onder andere bezig met Pop op School, verschillende workshops, projecten in de wijk en alles met betrekking tot hiphop en dance binnen Novae Popschool. Als rapper en onderdeel van hiphopgroep Wivvamilie ben ik veel bezig met het maken en performen van muziek. Na een EP en een aantal singles uitgebracht te hebben zal ons debuutalbum HOTBOX in het voorjaar van 2016 verschijnen. Naast het ontwerpen en organiseren van projecten zal ik namens Novae Popschool ook workshops geven die alles te maken hebben met hiphop, dus wie weet komen we elkaar daar tegen! Vanuit mijn passie en mijn studie ben ik actief op zoek naar het combineren van muziek met een maatschappelijke opdracht. Ik vind namelijk dat muziek bij uitstek hét middel is om mensen te bereiken, te helpen, te stimuleren, te verbinden en te laten participeren. Muziek roept bij iedereen associaties op. Of je nou wil of niet, muziek doét iets met je. En dat is prachtig toch? Novae Popschool is voor mij dan ook een ideale leeromgeving, omdat mijn visie wat betreft muziek dicht bij die van de organisatie ligt. Als artiest merk ik dat het samen maken van muziek een bijzondere band schept. Het gevoel wanneer je van niets iets maakt. Als je dat gevoel met elkaar kan delen dan is dat in mijn ogen het mooiste wat er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis proefles

Ben je nieuwsgierig naar onze lessen? Wil je direct beginnen bij Novae Popschool? Vraag dan nu een gratis proefles aan!

Send this to friend