Popkoor Poplicious

Zingen bij Popkoor Poplicious

Zingen bij Popkoor Poplicious staat voor een flinke dosis ritme en swingende gezelligheid, waarbij de mooiste popsongs uit het verleden en het heden in het repertoire zitten. Het koor repeteert op de dinsdagavond op de oneven weken in de grote zaal van het nieuwe wijkcentrum Het Kernhuis, tussen de wijken Veldhuizen en Kernhem.

Bij het popkoor komen hits en mooie ballads van artiesten als Bruno Mars, Pharrell Williams en Adele aan bod, terwijl de koorleden alle ruimte krijgen voor een eigen inbreng. Tijdens de repetities wordt er gewerkt aan dynamiek, meerstemmigheid, zangtechniek, ritme en andere aspecten ,,om uiteindelijk samen een te gek repertoire op te bouwen”. Dit wordt ten gehore gebracht tijdens diverse optredens in de regio. Volgens de popschool zullen deelnemers zich enorm ontwikkelen op het gebied van samenwerken en het muzikale gehoor.

Iedere groep krijg zijn eigen partij waar de zangers en zangeressen mee aan de slag kunnen, om daarna samen te voegen tot een meerstemmig geheel. Bovendien komt de dynamiek aan bod. Door te leren op de juiste momenten hard en zacht te zingen, komt de boodschap van een liedje tot leven. Ook gaan we aan de slag met klankkleur, uitspraak, zangtechniek, ritmegevoel en stageperformance. Met deze gereedschappen leert het koor om elk liedje tot een mooi geheel te maken. Tijdens de repetities maken we gebruik van strakke backingtracks. Elke stemgroep krijgt de ingezongen partijen toegestuurd om thuis lekker mee te kunnen zingen en te oefenen.

Samen zingen is gezond!

Dat zingen niet alleen leuk is, maar ook erg gezond en goed tegen stress, blijkt uit onderzoeken van de universiteit van Frankfurt. Tijdens het zingen gebruik je spieren in het bovenlijf, zoals die van buik, rug, de longen en ademhalingsspieren. Ook neemt de hoeveelheid antistress-hormonen en endorfine toe en dat geeft een gelukkig, verfrist gevoel en kan zelfs pijnstillend werken. Na een uurtje zingen heb je ook meer afweerstoffen in je bloed, wat je immuunsysteem een boost geeft. Bovendien is zingen in een koor gewoon gezellig en goed voor de sociale contacten. Samen muziek maken verbindt en geeft enorm veel plezier.

Iedereen boven de twintig jaar is welkom om mee te zingen. Na aanmelding voor het popkoor ontvangen nieuwe leden een uitnodiging voor de eerste auditie-repetitie. Je krijgt per mail een link waarmee je een nummer met de ingezongen partijen kunt downloaden en thuis in kunt studeren voor de eerste repetitie. De dirigent bepaalt met een stemtest of je sopraan, alt, tenor of bas bent. Deze stemtest wijst uit wat je zangkwaliteiten zijn.

Binnenkort starten we ook met een popkoor voor kids op de basisschool en een jongeren popkoor (middelbare schoolleeftijd). Interesse? Vul op onze website aan de rechterkant je gegevens in om op de mailinglist geplaatst te worden. Al leerling bij de popschool? Dan ontvang je info over de start in de leerlingenmail!

Ervaringen

Ervaringen

 • Ik vind de lessen bij de popschool sowieso altijd heel erg gezellig, je kan lekker jezelf zijn en hoeft niet bang te zijn om fouten te maken. De docenten zijn altijd erg gericht op groei!

  Danielle Leijenhorst - 18 jaar - zangles

 • De lessen bij de popschool hebben mij de mogelijkheid gegeven om meer te improviseren omdat je ervaring op doet met betrekking tot de structuur in de muziek. Dat had ik denk ik zelf niet kunnen ontdekken, ik ben zeer praktisch ingesteld.

  Dik van Oeveren - 50 jaar - basgitaarles

 • Muziek is voor mij een uiting van mijn creativiteit en plezier. Ik kan heel erg genieten van muziek luisteren, muziek maken, interactie met mensen in de muziek. Het geeft me ruimte om me te uiten en mijn ideeën kwijt te kunnen.

  Bart Hanswijk - 21 jaar - basles & gitaarles

 • Dankzij de lessen bij de popschool ben ik zelfverzekerd geworden in mijn muziek. Ik ben in mijzelf gaan geloven. Daarnaast heb ik podium ervaring opgedaan wat goed staat op mijn cv.

  Marjolein Leijenhorst - 22 jaar - zangles

 • De jamsessies van de popschool hebben mij heel erg geholpen om nieuwe mensen te leren kennen en om onvoorbereid te spelen met onbekende mensen. Ik heb hier heel veel van geleerd en het helpt je een stap te zetten om te gaan optreden. Ik heb hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen  en mijn muzikaliteit in te zetten.

  Bart Hanswijk - 21 jaar - basles & gitaarles

 • Ik vind de eigen invulling van de lessen bij de popschool erg leuk, je bent erg vrij in wat je wil leren maar krijgt ook de nodige sturing en theorie. De lessen zijn modern en van nu.

  Maaike van Oorschot - 23 jaar - keyboard & basgitaarles

 • Ik heb 4 jaar zangles bij de popschool gevolgd. Ik heb daar veel van geleerd, zoals zangtechniek, inlevingsvermogen, podiumpresentatie luisteren naar muziek, harmonieën en samen spelen. Ik heb les gehad van o.a. Jessica Koomen, een geweldige docent en coach. Ze kent je persoonlijk en investeert echt in je.

  Marjolein Leijenhorst - 22 jaar - zangles

 • Door de lessen bij de popschool heb ik meer vertrouwen in mijn eigen kunnen gekregen. Ook heb ik nu meer kennis over muziektheorie en zangtechnieken.

  Danielle Leijenhorst - 18 jaar - zangles

 • Het enthousiasme waarmee de lessen worden gegeven vind ik erg leuk en heel goed. Dit motiveert mij om nog beter mijn best te doen en voor elke nieuwe les goed te oefenen. Je bent ook gewoon een persoon tijdens je lessen en niet alleen iemand die even een lesje komt volgen en dan na 30min. weer naar huis gaat.

  Tamara Bernard - 24 jaar - zangles

 • Ik heb les van Jessica Koomen, ze is echt een super docent. Het is altijd erg gezellig in de lessen en we moeten ook best vaak lachen maar op de momenten dat het even serieus moet zijn dan is dat het ook. Die combinatie maakt de lessen heel leuk. Ik heb enorm veel van haar geleerd de afgelopen jaren en daar ben ik blij mee.

  Tamara Bernard - 24 jaar - zangles

 • Ik ben drumles gaan volgen bij de popschool, omdat dit meer bij mijzelf en mijn wensen aansloot dan waar ik eerder les kreeg. De popschool is bij de tijd en heeft docenten die passie hebben voor wat ze doen. De popschool heeft een ongedwongen en uitdagende cultuur om je talenten te ontwikkelen

  Ruben Daamen - 23 jaar - drumles

 • De lessen hebben me een compleet pakket aan skills gegeven en een omgeving waarin ik durfde te drummen. Door de lessen heb ik muzikale ontwikkelingen meegemaakt en zag ik mijn zelfvertrouwen groeien.

  Ruben Daamen - 23 jaar - drumles

 • Dankzij de popschool heb ik mijn skills kunnen fine tunen; ik moest wat technieken omvormen waardoor ik meer vrijheid kreeg in het drummen. Ik heb geleerd om meer plezier te hebben in het drummen en om me vrijer te voelen achter de drums.

  Ruben Daamen - 23 jaar - drumles

 • Ik vind de lessen bij de popschool leuk omdat je zelf kan aangeven wat je wil leren/oefenen, dus kom je sneller waar je ZELF heen wilt. Dankzij lessen bij de popschool heb ik meer durf om op het podium te staan, meer beheersing en meer wil om te slagen.

  Roderick van Essen - 31 jaar - zangles

 • Ik zit ongeveer zes en een half jaar op drumles bij de popschool. De popschool is een hele goede muziekschool is waar in je niet alleen de basis leert maar ook verder kunt komen door de goede en getalenteerde docenten!

  Joshua de Bie - 14 jaar - drumles

 • Dankzij de popschool heb ik meer zelfvertrouwen gekregen over wat ik kan, ik ben veel opener geworden en niet meer zo snel een bang muisje. Muzikaal ben ik ook enorm vooruit gegaan. Ik heb in de afgelopen jaren heel veel podium ervaring opgedaan en dat had ik niet gehad als ik niet naar de popschool was gegaan. Ik had dan ook niet gestaan waar ik nu sta: studerend aan het conservatorium.

  Tamara Bernard - 24 jaar - zangles

 • Ik heb nu al 6 jaar zangles bij de popschool. Ik heb veel geleerd, zoals de basis van zang, ademhaling, ademsteun, de juiste houding, hoe ik mijn stembanden kan gebruiken, hoe ik ze niet hoor te gebruiken, hoe ik bepaalde klanken kan vormen met mijn stem, etc. Maar ook over het met anderen samen zingen/spelen en optreden.

  Mirjam Bos - 19 jaar - zangles

 • Doordat de docenten zelf ook werkzaam zijn als muzikant en dit ook overbrengen tijdens de lessen heeft het voor mij een meerwaarde om bij de popschool les te krijgen. Er heerst ook geen strijd binnen de popschool en op een doorsnee muziekschool hangt die sfeer er toch wel redelijk snel na mijn ervaring.

  Tamara Bernard - 24 jaar - zangles

 • Door de lessen bij de popschool ben ik me veel bewuster geworden van hoe ik mijn stem gebruik en moet gebruiken. Ik hoor nu ook sneller dingen die niet goed gaan en kan mezelf hier in corrigeren door dat ik meer weet hoe het in elkaar zit. En ik heb geleerd om meer buiten mijn comfort zone te stappen en dat daar buiten nog veel meer te leren valt.

  Tamara Bernard - 24 jaar - zangles

 • De popschool heeft meerwaarde omdat de popschool op elk vlak van muziek wel iets te bieden heeft! Het is een goede plek om andere muzikanten te leren kennen en om van elkaar te leren. Je wordt uitgedaagd om deel te nemen in andere projecten zoals jam sessies waardoor je kennis maakt met een andere kant van het muzikant zijn.

  Ruben Daamen - 23 jaar - drumles

 • De popschool is bij de tijd en heeft docenten die passie hebben voor wat ze doen. Het is een ongedwongen en uitdagende cultuur om je talenten te ontwikkelen!

  Ruben Daamen - 23 jaar - drumleerling

 • Ik volgde les bij de popschool omdat je dat veel kans krijgt om jezelf te ontplooien. Ook in het optreden (jamsessies, Pop In Uitvoering en andere optredens). Ook vond ik dat je daar ook meer eigentijdse liedjes kon zingen, wat het ook leuker maakte.

  Danielle Leijenhorst - 18 jaar - zangles

 • Dankzij de popschool heb ik geleerd dat ik kan zingen; dat ik talent heb en dat ik daar serieus wat mee kan doen. De docenten hebben mij doen inzien dat als ik iets wil bereiken, ik dat met een dosis creativiteit ook kan behalen.

  Sjoerd Wiersema - 23 jaar - zangles

 • Ik heb les gevolgd bij de popschool omdat ze je stimuleren muziek te maken die jij leuk vind. Ze proberen je te stimuleren om lol te hebben maar ook om te groeien. Ook geven ze veel mogelijkheden om op te treden en echt met je muziek actief bezig te zijn.

  Bart Hanswijk - 21 jaar - basles

 • Bij de popschool heb ik het gevoel dat het om mij als persoon gaat en niet om de bankrekening die het geld stort.

  Mirjam Bos - 19 jaar - zangles

 • Bij de popschool wordt je gezien als persoon en geen nummer. Dit geeft een fijne sfeer waardoor ik mij het meest op mijn gemak voel bij de popschool. Ik heb ook les gehad bij andere muziekscholen en daar ben je binnen de organisatie een nummer en is er zowat geen persoonlijk contact.

  Tamara Bernard - 24 jaar - zangles

 • Ik vind de interactie tussen de docenten van de popschool en de leerling heel tof. Het is heel ontspannen en een leuke sfeer om veel te leren op een ‘speelse en muzikale’ manier. Ik heb veel kunnen leren van mijn docenten en ze moedigen je ook aan om plezier te hebben.

  Bart Hanswijk - 21 jaar - basles & gitaarles

 • Wat mij erg geholpen heeft, is dat er tijdens de lessen geen prestatiedruk is en er veel ruimte is om fouten te maken. Zo heb ik bij de popschool geleerd om muziek te studeren omdat ik er iets uit WIL halen en niet uit moet halen.

  Sjoerd Wiersema - 23 jaar - zangles

 • Ik ben lessen gaan volgen bij de popschool omdat ik veel goede berichten over de popschool hoorde; er worden veel initiatieven ontplooid door de Popschool en je hebt de mogelijkheid om contacten te leggen met medestudenten (bijvoorbeeld tijdens de jamsessies).

  Dik van Oeveren - 50 jaar - basgitaarles

javascript

Over het popkoor

Iedere groep krijgt zijn eigen partij waar ze mee aan de slag gaan om het uiteindelijk samen te voegen tot een mooi meerstemmig geheel. Daarnaast zal dynamiek aan bod komen. Door te leren op de juiste momenten hard en zacht te zingen komt de boodschap van een liedje tot leven. Verder zullen we aan de slag gaan met klankkleur, uitspraak, zangtechniek, ritmegevoel en natuurlijk stageperformance. Deze tools zullen we leren om elk liedje tot een mooi geheel te maken. Elk liedje vraagt om een andere mix van deze tools en dat gaan we samen uitwerken.

Tijdens de repetities maken we gebruik van strakke backingtracks om zo het geheel nog mooier te laten klinken. Elke stemgroep krijgt voor de repetities de ingezongen partijen toegestuurd om thuis ook lekker mee te kunnen zingen en te oefenen. Je zal veel leren van de persoonlijke ervaringen van onze professionele en enthousiaste vocalcoaches die zelf werkzaam zijn binnen de popmuziek en al hun kennis en ervaring in jouw lessen stoppen.

Lid worden

Als je tijdens het bekijken van onze website of na een optreden erg enthousiast geworden bent en je wilt nóg meer horen en zien van Poplicious dan kan dat uiteraard. Je bent van harte welkom op één van onze vaste repetitieavonden. Wil je op een repetitieavond komen kijken, meld je dan aan voor een proefles, en kies in het formulier voor Popkoor Poplicious.

Na aanmelding voor het popkoor, zal je een uitnodiging ontvangen voor een auditie en stemtest. Je krijgt per mail een download-link waarmee je een nummer met de ingezongen partijen kan downloaden en thuis in kan studeren. Tijdens de auditie zing je deze nummers met de dirigent. De auditie vindt plaats voor of na een koorrepetitie en neemt ongeveer 5 á 10 minuten in beslag. Daarnaast zal de dirigent een stemtest met je doen, zodat hij kan inschatten of je sopraan, alt, tenor of bas bent. Meteen na de auditie hoor je of je definitief lid kan worden. Mocht het zijn dat er meerdere mensen lid willen worden kunnen we de stemtest en audities in groepsverband doen.

Stemtest

Tijdens de auditie wordt een stemtest afgenomen. Deze test wijst uit wat je zangkwaliteiten zijn en waar je eventueel kan werken. Aan de hand van de uitslag van de stemtest bepaalt de dirigent je stemsoort en ook of je eventueel solo kunt zingen. Je zult nu natuurlijk denken: ‘Eng zo’n stemtest’. Maar welnee, het hele koor is je voorgegaan en de meeste leden vonden het heel erg leuk. Je krijgt na zo’n test exact het ‘wie, wat, waar en hoe’ van je stem te horen.

Repetites

Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond op de oneven weken.

Zingen bij Popkoor Poplicious heeft veel voordelen:

 • Muziek maken doe je samen! Bij Popkoor Poplicious ontmoet je andere zangers en zangeressen die dezelfde passie voor muziek en zingen delen.
 • Instroom mogelijk! Instromen tijdens het lesseizoen is altijd mogelijk. Er zijn geen standaard startdata bij het popkoor.
 • De popschool zorgt voor regelmatige uitvoeringen en optredens waar wij als popkoor kunnen schitteren.
 • De popschool wordt vaak gevraagd voor muzikaal talent voor evenementen, festivals, radio & TV optredens.
 • Heb je een begeleider, zangeres, nieuw bandlid nodig? We hebben verschillende disciplines in één gebouw en docenten die met elkaar kunnen overleggen en zoeken naar mogelijkheden voor jou. Korte lijntjes, dus snel geregeld!
 • Wil je ook zangles of een ander instrument leren spelen? Geen probleem! Voldoende docenten in huis, en voldoende instrumenten die je (ook) kunt leren spelen. Verandering van spijs doet eten zegt het spreekwoord niet voor niets.
 • Je leert snel en makkelijk andere muziekliefhebbers kennen. Leuk voor je netwerk. Handig als je meer te doen wilt hebben op muziekgebied. Inspirerend om samen te werken met anderen!
 • En wist je dat mensen in een community een groter gevoel van betekenis, vervulling en tevredenheid hebben?

We zijn een jonge en enthousiaste organisatie waarbij flexibiliteit, samenwerking en vernieuwing bovenaan staan. Geen vastgeroeste methodes of docenten dus.

Aanmelden

Je kan je hier aanmelden voor het popkoor!

Popkoor aanmelding

 • Gegevens koorlid

 • Aanmelding voor

  In welke plaats wil je de lessen volgen?
 • Overige gegevens

  Lees onze algemene voorwaarden hier.

Veelgestelde vragen